Antropometria z pohľadu nutričnej terapie - Ceperko, Ján (2019)
Nutričné zhodnotenie tvorí najpodstatnejší úkon v práci nutričného terapeuta, pretože bez neho nie je možná správna nutričná diagnostika a následná intervencia a monitoring. Teoretická časť bakalárskej práce tvorí stručný prehľad v snahe poukázať na fakt, že antropometria siaha takmer do všetkých domén nutričného zhodnotenia. Praktická časť sa venuje primárne koreláciám antropometrických metód a stanoveniu obezity, podváhy a množstva svalovej hmoty podľa rôznych antropometrických parametrov.