Problematika "normal weight obesity" - Šťastná, Diana (2019)
Bakalářská práce shrnuje současné poznatky o problematice normal weight obesity (NWO). V teoretické části jsou definována kritéria pro stanovení diagnózy NWO a uvedena prevalence NWO v jednotlivých státech. Práce se zabývá faktory vzniku NWO a zdravotními riziky, která mohou být s NWO spojená. V praktické části je zjišťována prevalence NWO ve vysokoškolské populaci. Pomocí kazuistik u dvou studentů, kteří spadali do NWO, jsou objasňovány důvody, proč u nich NWO vznikla.