Proteinové tyčinky z pohledu nutričního terapeuta - Hledíková, Zuzana (2019)
Bakalářská práce se zabývá významem proteinových tyčinek ve výživě, a jejich postavením v jídelníčku. Teoretická část práce je věnována bílkovinám, jakožto jednou ze tří hlavních živin ve výživě člověka, tak jednou z hlavních složek proteinových tyčinek. Krom toho, také popisuje zbylé složky používané při výrobě proteinových tyčinek. Praktická část práce zkoumá charakteristiku konzumentů proteinových tyčinek - proč, jaké a na základě čeho proteinové tyčinky vybírají.