Divergentní strabismus - Pechová, Petra; Vodičková, Kristina, 1979-; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na divergentní strabismus. Úvodní kapitoly jsou věnovány důležitým všeobecným informacím, které napomáhají k lepšímu porozumění dané problematiky. Hlavní část práce popisuje jednotlivé typy divergentního strabismu, diagnostické metody a současné možnosti léčby. Zejména ortoptická léčba, popsána v závěru práce, nabízí přehled možných cvičení konvergence. Poslední kapitola je věnována chirurgické léčbě.
This bachelor thesis is focused on divergent strabismus. The first chapters are devoted to the important general information that helps us to understand the issue properly. The main part describes various types of divergent strabismus, diagnostic methods and current treatment options. Especially orthoptic treatment described in the conclusion offers an overview of possible convergence exercises. The last chapter is dedicated to surgical treatment.
Vedoucí práce: Kristina Vodičková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2019
Keywords: exotropie; okulomotorické svaly; strabismus; Exotropia; Oculomotor Muscles; Strabismus; bakalářské práce; bachelor's theses