Adaptace a její poruchy, princip vyšetření - Havelková, Denisa (2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku adaptace oka na tmu a na světlo, její poruchy a principy vyšetřování. Kvůli lepšímu pochopení adaptace oka je v první kapitole stručně popsána anatomie sítnice a biochemie vidění. Další část je věnována samotné adaptaci a onemocněním, která souvisí s poruchami adaptace. V závěru bakalářské práce jsou popsány možnosti vyšetřování adaptace a praktické využití tohoto vyšetření u řidičů.