Metodika zrakového tréningu - Hudáková, Júlia (2019)
Táto bakalárska práca sa zaoberá nestrabickými poruchami binokulárneho videnia a ich riešením pomocou zrakového tréningu. V úvodných dvoch kapitolách je stručne charakterizovaná anatómia zrakového orgánu a binokulárne videnie. Tretia kapitola rozoberá strabické a nestrabické binokulárne poruchy. Štvrtá a piata kapitola je zameraná na vyšetrenie binokulárneho videnia a následného rozdelenia pacientov vhodných na zrakovú terapiu a na tých, u ktorých sa použije iný spôsob riešenia binokulárnej poruchy. Posledná kapitola je venovaná samotnému zrakovému tréningu. Cvičenia sú rozdelené do kategórií, každý cvik je stručne charakterizovaný s popísaným postupom.