Diagnostické využití ortopticko-pleoptických přístrojů a testů - Durstová, Helena (2019)
Předložená bakalářská práce obsahuje systematický přehled poznatků o diagnostickém využití ortopticko-pleoptických přístrojů a testů. V úvodní části je popsána profesní činnost ortoptisty. Důraz je zde kladen na informace o specializovaném vzdělání v tomto oboru, jeho legislativní zakotvení, jakož i vybavení ortopticko-pleptického pracoviště. Následující kapitoly, které lze označit za kapitoly stěžejní, obsahují podrobný popis přístrojového vybavení využívaného pro diagnostické účely na ortopticko-pleoptickém pracovišti.