Diagnostika a léčba poruch binokulárního vidění - Česlová, Zuzana (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá diagnostikou a léčbou poruch binokulárního vidění. V úvodní části je popsáno binokulární vidění, jeho vývoj, podmínky a stupně. V další kapitole jsou zmíněné patologie binokulárního vidění. Hlavní část práce se věnuje podrobnější charakteristice diagnostice binokulárního vidění. Poslední část práce je zaměřena na léčbu poruch binokulárního vidění, zahrnující pleoptiku, ortoptiku a chirurgickou léčbu.