Binokulární vidění - Bulová, Kateřina; Spurná, Gabriela; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou binokulárního vidění. V úvodu je popsaná anatomie oka a jednoduché binokulární vidění. V dalších kapitolách je binokulární vidění rozděleno na motorickou, percepční a analytickou složku. V závěru práce je popsaná neuroanatomie. Hlavním cílem práce je popsat binokulární vidění jako celek.
This bachelor thesis deals with the issue of binocular vision. The anatomy of the eye and single binocular vision are described in the introduction. In the following chapters, binocular vision is divided into motor, perceptual and analytical components. In the conclusion of the thesis, neuroanatomy is described. The main goal of this thesis is to describe binocular vision as a whole.
Vedoucí práce: Gabriela Spurná
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2019
Keywords: horopter; okulomotorické svaly; percepce hloubky; retinal correspondence; retinální korespondence; vidění binokulární; visual cortex; zraková kůra; Depth Perception; Oculomotor Muscles; Vision, Binocular; bakalářské práce; bachelor's theses