Změny zorného pole u očních onemocnění - Holínková, Kateřina (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem zorného pole a perimetrie. Na začátku je kapitola věnována anatomii zrakové dráhy. Následuje výčet metod pro vyšetření zorného pole. Hlavní částí této práce jsou typy změn zorného pole, které lze pozorovat u onemocnění očí nebo zrakové dráhy zorného pole. Především je to glaukom, katarakta, věkem podmíněná makulární degenerace a retinální dystrofie. Dále jsou zmíněna různá postižení zrakové dráhy a korespondující defekty zorného pole.