Receptivní pole zrakové dráhy a neuronů vizuálního kortexu - Weberová, Petronela (2019)
Bakalářská práce obsahuje systematický přehled teoretických poznatků o neuronech v průběhu zrakové dráhy, jejich organizaci, možnostech stimulace a následné evokované odpovědi na pozorovaný podnět. Práce se skládá ze dvou hlavních kapitol. První kapitola je věnována neuroanatomickému popisu jednotlivých vrstev zrakového systému. Kapitola druhá již objasňuje funkční souvislosti ve smyslu popisu receptivních polí neuronů zrakového systému, od sítnice až po nejvyšší, asociační kortikální etáže.