Problematika presbyopie a současné možnosti její korekce - Kujalová, Veronika (2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou presbyopie a současnými možnostmi její korekce. V úvodní části jsou popsány anatomické struktury oka související současně s akomodací a presbyopií. Následující část je věnována samotné akomodační triádě a presbyopii jako takové. V závěru bakalářské práce jsou rozebrány současné možnosti korekce presbyopie a jejich postupy.