Optické klamy - Sychrová, Veronika (2019)
Optické klamy jsou všude kolem nás, jen je občas nevnímáme. Některé jsou zřetelné více, některé méně. Zrakové iluze dokážou být velmi impozantní a často z nich až přechází zrak. Většinou jde o chybu zrakového vnímání. V následujících kapitolách budou podrobněji rozebrány jednotlivé skupiny optických klamů. Lidé jsou velice vynalézaví, proto dokážou optické klamy sami vytvořit. Využívají to pak zejména v umění, o kterém bude v jedné z kapitol také psáno. Ačkoliv je člověk vynalézavý tvor, někdy musí přijít na řadu i samotná příroda, proto budou popsány klamy a jevy vyskytující se v přírodě.