Materiály brýlových obrub - Ždánský, Robert (2019)
Bakalářská práce, která se zabývá historií brýlových obrub, typy jednotlivých očnic, a materiály, ze kterých jsou obruby vyráběny. Obsaženy jsou zde i materiály, které patří spíše do historie, ale také novinky od renomovaných dodavatelů. Pojednává také o jejich vlastnostech a výhodách, ale také nevýhodách pro samotného nositele, které je potřeba zohlednit při výběru, aby maximálně splňovaly nároky a očekávání klienta.