Barvocit - metodika vyšetření, přístroje a pomůcky, využití chromagenových filtrů - Stránská, Lenka (2019)
Bakalářská práce s názvem Barvocit - metodika vyšetření, přístroje a pomůcky, využití ChromaGenových filtrů se zabývá problematikou barvocitu. V práci jsou kapitoly zabývající se barevným viděním a samotnou barvou. Dále jsou zmíněny dvě nejrozšířenější teorie barevného vidění. Následující úsek pojednává o vrozených a získaných poruchách barvocitu včetně jejich dělení. Nejobsáhlejší kapitola se věnuje testům a přístrojům, které se používají k vyšetřování barvocitu. Jsou zde popsány jednotlivé skupiny testů a jejich nejvýznamnější zástupci. Poslední oddíl práce se zabývá možnostmi korekce poruch barvocitu. Pojednává se zde především o využití filtrů ChromaGen při korekci poruch barvocitu a dále i o jejich využití při specifických poruchách učení, konkrétně u dyslexie.