Problematika očního nystagmu a jeho typy - Hekrlová, Kateřina (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou očního nystagmu a jeho typy. Práce se skládá z několika částí. Nejdříve jsou popsány okohybné svaly, jejich funkce a inervace. Dále jsou zmíněny malé a velké oční pohyby společně se základními poznámkami týkající se fyziologických pohybů bulbů. Hlavní část práce se věnuje samotnému nystagmu. Jsou zde popsány jeho příčiny, projevy i rozdělení. Dále práce pokračuje podrobným rozebráním všech typů nystagmu. V neposlední řadě je zde zmíněn i optometristický pohled na danou problematiku.