Vyšetření motility očí - Pasnišinová, Kristýna (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi a typy vyšetřování motility očí. V prvních kapitolách jsou shrnuty anatomické poznatky z oblasti očnice, kladek a extraokulárních svalů, především o jejich motilitě a vlivu kladek na motilitu. Anatomické vědomosti jsou základním stupněm pro dokonalé pochopení fungování okohybných svalů, bez čehož by nebylo možné profesionálně provádět kvalitní vyšetření oční motility, kterým se věnují ostatní kapitoly. V nich je také uvedeno vyšetření postavení očí, které může být změněno v návaznosti na omezenou motilitu očí.