Disparitný signál - Mišíková, Gabriela (2019)
Hlavným cieľom tejto teoretickej bakalárskej práce je predstavenie fenoménu disparitného signálu v kontexte stereopsie, tretieho stupňa binokulárneho videnia, ktorým je venovaná prvá polovica práce. Na základe detekcie disparitného signálu je umožnené stereoskopické videnie, vznik dojmu hĺbky videných predmetov v trojrozmernom priestore. O druhoch stereopse a jej poruchách pojednávam v druhej časti mojej práce.