Selfmonitoring dětí s Diabetes Mellitus 1. typu - Pálová, Sabina (2019)
Bakalářská práce sleduje zvládání všech složek selfmonitoringu v rámci léčby u dětí od 10 do 18 let s diagnózou diabetes mellitus 1. typu. První část, teoretická, mapuje základní informace o onemocnění. Empirická část se věnuje analýze rozhovorů, pomocí kterých byla vyhodnocena kvalita a zvládání selfmonitoringu těchto dětí.