Možnosti korekce presbyopie - Jindrová, Kristýna (2019)
Bakalářská práce s názvem „Možnosti korekce presbyopie‟ se zabývá problematikou presbyopie, resp. možnostmi její korekce. Úvod práce je věnován popisu základních pojmů a akomodaci. Další kapitola pojednává o refrakčních vadách. Následuje kapitola s popisem presbyopie, ve které je zahrnuto propojení presbyopie s refrakčními vadami. Pátá kapitola je věnována metodám určení přídavku do blízka. Následuje nejdelší a nejpodstatnější kapitola zabývající se samotnou korekcí presbyopie, a to brýlovými čočkami, kontaktními čočkami a chirurgickou cestou. V poslední kapitole je zmíněn výskyt presbyopických pacientů v USA a Austrálii.