Vliv kamerových centrovacích systémů na rozvoj designu brýlových čoček v uplynulých desetiletích - Bartošová, Magdaléna (2019)
Bakalářská práce ”Vliv kamerových centrovacích systémů na rozvoj designu brýlových čoček v uplynulých desetiletích” pojednává o neustálém rozvoji zejména progresivních čoček, který byl a stále je uskutečňován díky možnosti přesného měření parametrů klienta a obruby pomocí kamerových centrovacích systémů. Cílem práce je vytvoření přehledu kamerových centrovacích systémů a individuálních progresivních čoček a jednoohniskových brýlových čoček firem Essilor, Hoya, Zeiss a Rodenstock. Součástí práce je také popis designu brýlových čoček, brýlových obrub a zásad centrace brýlových čoček.