Diagnostika a ortoptická léčba u pacienta s nystagmem - Kodetová, Marie, 1992- (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nystagmu. Jejím cílem je popis jeho základních charakteristik, klasifikace jednotlivých základních typů a utřídění současných trendů v diagnostice a terapii. Práce se věnuje nejen řešení nystagmu samotného, ale i specifikám ortopticko-pleoptické péče o pacienty, u kterých může být stěžejním cílem terapie jiná patologie, zatímco přítomnost nystagmických oscilací je vnímána sekundárně.