Onemocnění očního povrchu - Antoš, Jakub (2019)
Tato bakalářská práce představuje mladý pojmem - onemocnění očního povrchu. Po krátké anatomické části, zaměřené na povrch oka a víčka, následuje syndrom suchého oka, kde je zmíněno, jak onemocnění vzniká, jeho fáze, diagnostické metody, závažná komplikace a léčba. Dalším důležitým bodem onemocnění očního povrchu je dysfunkce Meibomských žláz. Toto onemocnění je zde též představeno, jeho příčiny, průvodní znaky, způsoby diagnózy, některé možné komplikace a způsoby léčby. Dále je zde poukázáno na nebezpečí očních kapek s konzervačními látkami a jejich spojitost s onemocněním očního povrchu.