Heterofórie - klasifikácia, diagnostika. Komparácia liečebných postupov v detskej a dospelej populácii - Krupová, Barbora; Bramborová, Simona, 1985-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá popisom heterofórií - latentného škúlenia. Prvá kapitola je zameraná na popis jednoduchého binokulárneho videnia. V druhej kapitole je uvedená základná charakteristika heterofórie a rôzne druhy klasifikácie latentného škúlenia - podľa etiológie, podľa smeru okohybnej odchýlky, podľa kompenzácie a podľa Wicka. V tretej kapitole sú popísané diagnostické testy používané pri vyšetrení latentného škúlenia. V poslednej štvrtej kapitole sú popísané možnosti liečby latetného škúlenia.
The bachelor thesis discusses about heterophoria. The first chapter discusses on the description of binocular vision. In the second chapter describes basic characteristic of heterophoria and there are various kinds of classification. The third chapter decribes the diagnostistic tests. The last fourth chapter describes options the heterophoria' s treatment
Vedoucí práce: Simona Bramborová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2019
Keywords: heteroforie; heterophoria; vidění binokulární; Vision, Binocular; bakalářské práce; bachelor's theses