Heterofórie - klasifikácia, diagnostika. Komparácia liečebných postupov v detskej a dospelej populácii - Krupová, Barbora (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá popisom heterofórií - latentného škúlenia. Prvá kapitola je zameraná na popis jednoduchého binokulárneho videnia. V druhej kapitole je uvedená základná charakteristika heterofórie a rôzne druhy klasifikácie latentného škúlenia - podľa etiológie, podľa smeru okohybnej odchýlky, podľa kompenzácie a podľa Wicka. V tretej kapitole sú popísané diagnostické testy používané pri vyšetrení latentného škúlenia. V poslednej štvrtej kapitole sú popísané možnosti liečby latetného škúlenia.