Modernizace právních nástrojů pro boj s kartelovými dohodami - Nejezchleb, Kamil, 1983- (2018)
Práce se zabývá modernizací právních nástrojů používaných pro boj s kartelovými dohodami. Zaměřuje se nejprve na vymezení toho, co je třeba rozumět kartelovou dohodou a následně zkoumá specifické nástroje, které slouží k odhalování a odstrašování od uzavírání těchto specifických protisoutěžních dohod. Toto zkoumání probíhá ve třech rovinách, a to správně-právní, soukromoprávní a trestně-právní, neboť každá z nich obsahuje specifické nástroje, které by měly sloužit k tomuto boji. Výsledkem je zhodnocení vzájemného nastavení a případných nedostatků jednotlivých právních nástrojů včetně úvah směrem k možnému zlepšení tak, aby celková efektivita boje proti kartelovým dohodám byla zvýšena.