Zinek v potravinách rostlinného původu /
Cílem této bakalářské práce je shrnout poznatky o zinku a jeho úloze v lidském těle. Dále zjistit množství zinku v potravinách rostlinného původu, faktory ovlivňující jeho biologickou dostupnost a jakou úpravou potravin se využitelnost zvýší nebo naopak sníží. Praktická část měla za cíl zjistit, zda...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2019
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/pqr5n/ |
LEADER | 03618ctm a22006857i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | MUB01006443901 | ||
003 | CZ BrMU | ||
005 | 20200206140201.0 | ||
008 | 190606s2019 xr ||||| |||||||||||cze d | ||
STA | |a POSLANO DO SKCR |b 2020-04-14 | ||
035 | |a (ISMU-VSKP)335538 | ||
040 | |a BOD114 |b cze |e rda |d BOD002 | ||
072 | 7 | |a 613 |x Hygiena. Lidské zdraví |2 Konspekt |9 14 | |
080 | |a 613.2 |2 MRF | ||
080 | |a 546.47 |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Kamenská, Nikola |% UČO 461674 |4 dis |* [absolvent LF MU] | |
242 | 1 | 0 | |a Zinc in foods of plant origin |y eng |
245 | 1 | 0 | |a Zinek v potravinách rostlinného původu / |c Nikola Kamenská |
264 | 0 | |c 2019 | |
300 | |a 58 listů | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
500 | |a Vedoucí práce: Ondřej Zvěřina | ||
502 | |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2019 | ||
520 | 2 | |a Cílem této bakalářské práce je shrnout poznatky o zinku a jeho úloze v lidském těle. Dále zjistit množství zinku v potravinách rostlinného původu, faktory ovlivňující jeho biologickou dostupnost a jakou úpravou potravin se využitelnost zvýší nebo naopak sníží. Praktická část měla za cíl zjistit, zdali se liší obsah zinku ve vlasech mezi skupinou alternativně stravující a skupinou osob, které konzumují i živočišné produkty. |% cze | |
520 | 2 | 9 | |a The aim of this bacherol thesis is to summarize the knowledge of zinc and its role in human body. Furthemore to find out amount of zinc in plant based food. What factors influence a bioavailability of zinc and how to prepare food for enhanced the bioavailability. The aim of practical part was to find out, if content of zinc in hair differ between the alternative eating group and group of people, who eat animals product too. |9 eng |
650 | 0 | 7 | |a dieta vegetariánská |2 czmesh |
650 | 0 | 7 | |a potraviny rostlinného původu |7 ph114415 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a zinek |x metabolismus |2 czmesh |
650 | 0 | 9 | |a food of vegetable origin |2 eczenas |
650 | 0 | 2 | |a Diet, Vegetarian |
650 | 0 | 2 | |a Zinc |
655 | 7 | |a bakalářské práce |7 fd132403 |2 czenas | |
655 | 9 | |a bachelor's theses |2 eczenas | |
658 | |a Specializace ve zdravotnictví |b Nutriční terapeut |c LF B-SZ NUT (NUT) |2 CZ-BrMU | ||
700 | 1 | |a Zvěřina, Ondřej |7 xx0225273 |4 ths | |
710 | 2 | |a Masarykova univerzita. |b Ústav podpory a ochrany zdraví |7 mub20211111458 |4 dgg | |
856 | 4 | 1 | |u http://is.muni.cz/th/pqr5n/ |
CAT | |c 20190606 |l MUB01 |h 0420 | ||
CAT | |a GREGROVA |b 02 |c 20200206 |l MUB01 |h 1402 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20200304 |l MUB01 |h 0940 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20200304 |l MUB01 |h 0941 | ||
CAT | |c 20200414 |l MUB01 |h 0943 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20200522 |l MUB01 |h 1113 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20200616 |l MUB01 |h 2210 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20200914 |l MUB01 |h 1457 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20201013 |l MUB01 |h 1200 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20210106 |l MUB01 |h 2342 | ||
CAT | |a VARTECKAX |b 02 |c 20210422 |l MUB01 |h 0920 | ||
CAT | |a BATCH-UPD |b 02 |c 20210422 |l MUB01 |h 0920 | ||
CAT | |a BATCH-UPD |b 02 |c 20210423 |l MUB01 |h 2355 | ||
CAT | |c 20210614 |l MUB01 |h 1033 | ||
CAT | |c 20210614 |l MUB01 |h 2019 | ||
CAT | |a BATCH |b 00 |c 20210724 |l MUB01 |h 1311 | ||
CAT | |a PTICHAX |b 02 |c 20211029 |l MUB01 |h 1949 | ||
LOW | |a POSLANO DO SKCR |b 2020-04-14 | ||
994 | - | 1 | |l MUB01 |l MUB01 |m VYSPR |1 KUK |a Knihovna univ. kampusu |2 SKLAD |b KUK - sklad |3 LF-K-16853 |6 3147082380 |5 3147082380 |8 20200206 |f 71 |f Prezenční SKLAD |r 20200206 |s převod |
AVA | |a MED50 |b KUK |c KUK - sklad |d LF-K-16853 |e available |t K dispozici |f 1 |g 0 |h N |i 0 |j SKLAD |