Zinek v potravinách rostlinného původu /

Cílem této bakalářské práce je shrnout poznatky o zinku a jeho úloze v lidském těle. Dále zjistit množství zinku v potravinách rostlinného původu, faktory ovlivňující jeho biologickou dostupnost a jakou úpravou potravin se využitelnost zvýší nebo naopak sníží. Praktická část měla za cíl zjistit, zda...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Kamenská, Nikola (Dissertant)
Other Authors: Zvěřina, Ondřej (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2019
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/pqr5n/
Cover Image
LEADER 03618ctm a22006857i 4500
001 MUB01006443901
003 CZ BrMU
005 20200206140201.0
008 190606s2019 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-04-14 
035 |a (ISMU-VSKP)335538 
040 |a BOD114  |b cze  |e rda  |d BOD002 
072 7 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 613.2  |2 MRF 
080 |a 546.47  |2 MRF 
100 1 |a Kamenská, Nikola  |% UČO 461674  |4 dis  |* [absolvent LF MU] 
242 1 0 |a Zinc in foods of plant origin  |y eng 
245 1 0 |a Zinek v potravinách rostlinného původu /  |c Nikola Kamenská 
264 0 |c 2019 
300 |a 58 listů 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Ondřej Zvěřina 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2019 
520 2 |a Cílem této bakalářské práce je shrnout poznatky o zinku a jeho úloze v lidském těle. Dále zjistit množství zinku v potravinách rostlinného původu, faktory ovlivňující jeho biologickou dostupnost a jakou úpravou potravin se využitelnost zvýší nebo naopak sníží. Praktická část měla za cíl zjistit, zdali se liší obsah zinku ve vlasech mezi skupinou alternativně stravující a skupinou osob, které konzumují i živočišné produkty.  |% cze 
520 2 9 |a The aim of this bacherol thesis is to summarize the knowledge of zinc and its role in human body. Furthemore to find out amount of zinc in plant based food. What factors influence a bioavailability of zinc and how to prepare food for enhanced the bioavailability. The aim of practical part was to find out, if content of zinc in hair differ between the alternative eating group and group of people, who eat animals product too.  |9 eng 
650 0 7 |a dieta vegetariánská  |2 czmesh 
650 0 7 |a potraviny rostlinného původu  |7 ph114415  |2 czenas 
650 0 7 |a zinek  |x metabolismus  |2 czmesh 
650 0 9 |a food of vegetable origin  |2 eczenas 
650 0 2 |a Diet, Vegetarian 
650 0 2 |a Zinc 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Specializace ve zdravotnictví  |b Nutriční terapeut  |c LF B-SZ NUT (NUT)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Zvěřina, Ondřej  |7 xx0225273  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav podpory a ochrany zdraví  |7 mub20211111458  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/pqr5n/ 
CAT |c 20190606  |l MUB01  |h 0420 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20200206  |l MUB01  |h 1402 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200304  |l MUB01  |h 0940 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200304  |l MUB01  |h 0941 
CAT |c 20200414  |l MUB01  |h 0943 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200522  |l MUB01  |h 1113 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200616  |l MUB01  |h 2210 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200914  |l MUB01  |h 1457 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20201013  |l MUB01  |h 1200 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210106  |l MUB01  |h 2342 
CAT |a VARTECKAX  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210423  |l MUB01  |h 2355 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1033 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 2019 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1311 
CAT |a PTICHAX  |b 02  |c 20211029  |l MUB01  |h 1949 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-04-14 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-16853  |6 3147082380  |5 3147082380  |8 20200206  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20200206  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-16853  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD