Úloha nutričního terapeuta při poruchách příjmu potravy - Jezberová, Monika (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou poruch příjmu potravy a úlohy nutričního terapeuta při jejich léčbě. Zaměřuje se především na mentální anorexii u dětí a adolescentů. Na začátku jsou představeny poruchy příjmu potravy obecně. Další kapitola pojednává o celém týmu, který se účastní léčby těchto onemocnění, kde vystupuje také nutriční terapeut. Hlavní část bakalářské práce představuje úlohu nutričního terapeuta a jaké má v této problematice kompetence. Následuje zmapování a srovnání situace nutričních terapeutů v souvislosti s poruchami příjmu potravy v zahraničí. Jak nutriční terapeut postupuje je znázorněno pomocí čtyř zpracovaných kazuistik.