Pracovní poměr pedagogických pracovníků ve školství - Smejkal, Michal (2018)
Disertační práce identifikuje a analyzuje základní specifika pracovního poměru pedagogických pracovníků působící na veřejných školách v rámci regionálního školství. Práce se zabývá veřejnými školami jakožto zaměstnavatelů pedagogických pracovníků a postavením zřizovatele školy v pracovněprávních vztazích. Disertační zkoumá definici pedagogického pracovníka, předpoklady pro výkon činnosti pedagogického pracovníka, pracovní poměr na dobu určitou pedagogických pracovníků, specifika jejich pracovní doby a dovolené.