Cyber Situation Awareness via IP Flow Monitoring - Jirsík, Tomáš (2019)
Tato dizertační práce vylepšuje možnosti situačního povědomí v kybernetické bezpečností výzkumem nových metod pro vnímání a porozumění počítačových sítí. V rámci našeho výzkumu se zaměřujeme na oblast monitorování počítačové sítě pomocí síťových toků. V práci navrhujeme vylepšení technik monitorování počítačové sítě, které umožní lepší vnímání a sběr síťových toků. Dále provedeme detailní analýzy síťového provozu, které umožní hlubší porozumění chování zařízení v počítačové sítí. V neposlední řadě navrhneme nový přístup k monitorování počítačové sítě pomocí síťových toků, které umožní získat situační povědomí v kyberbezpečnosti v reálném čase.