Komparace předpokladů pro výkon funkce rozhodce z pohledu české a polské právní úpravy - Peterková, Kamila (2018)
Cílem předložené rigorózní práce je komparace předpokladů pro výkon funkce rozhodce z pohledu české a polské právní úpravy. Rigorózní práce se v obecné rovině zabývá i obecnou charakteristikou rozhodčího řízení včetně arbitrability sporu v rámci obou komparovaných právních úprav a také osobou rozhodce. Samotné jádro práce je rozděleno na osobnostní předpoklady stanovené pro výkon funkce rozhodce a na předpoklady, které jsou vázány na samotný průběh rozhodčího řízení, mezi něž patří problematika nestrannosti a nepodjatosti rozhodce.