Role of Constitutional Courts in the Mechanisms of Implementation of the ECtHR case law - Petrov, Jan, 1981- (2019)
Tato dizertační práce se zabývá otázkou, jak ústavní soudy států střední a východní Evropy přispěly k vnitrostátní implementaci Evropské úmluvy a judikatury ESLP. Část I představuje rámec pro analýzu mechanismů implementace štrasburského práva, kterou následně aplikuji na Ústavní soud ČR (část II). Na základě případové studie ČR tato dizertace vytváří obecnější teorii vysvětlující role a limity ústavních soudů post-komunistických zemí v implementaci štrasburského práva. Tato teorie je otestována také na analýze maďarského, polského a slovenského ústavního soudu (část III).