Otázky kvality v tvorbě a v prezentaci studenta na VŠ s umělecko-pedagogickým zaměřením - Nedomová, Jana (2019)
Disertační práce si klade za cíl na základě vizuální i obsahové analýzy vytvořit diskurz popisující a vysvětlující význam a hodnotu sebeprezentace v procesu terciálního vzdělávání, nejen s ohledem na rozvoj vizuální gramotnosti. Snaží se poukázat na diverzifikaci stanovisek k realizaci portfolií a závěrečných kvalifikačních prací, které tvoří dominantní těžiště realizovaného výzkumu a poukazují na pestrou paletu postojů, nápadů a inovací vypovídajících o možnostech autorského přístupu studentek a studentů Katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity.