Lesná: život na panelovém sídlišti ve 20. a 21. století - Semrád, Jan, 1989-; Altman, Karel, 1960-; Masarykova univerzita. Ústav evropské etnologie (2018)
Předložená disertace řeší problematiku života na panelovém sídlišti na příkladu brněnského sídliště Lesná. Cílem této práce je snaha odhalit a přiblížit identitu jeho obyvatel, jakým způsobem zde žijí a jejich vztah k tomuto sídlišti. Považujeme taktéž za důležité popsat procesy vzniku aktivní občanské společnosti a spolkovou činnost místních obyvatel
The thesis focuses on the issue of living in the housing estates according to the example of the Brno housing estate Lesná. The aim of the study is to reveal the identity of its inhabitants, how they live here and their sense of connection toward it. Nevertheless, it is important to find out how civic activism and other initiatives work
Vedoucí práce: Karel Altman
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2018
Keywords: 20.-21. století; panelová sídliště -- Česko -- 20.-21. století; kulturní antropologie -- Česko -- 20.-21. století; antropologie města -- Česko -- 20.-21. století; každodenní život -- Česko -- 20.-21. století; kulturní život -- Česko -- 20.-21. století; sociologie města -- Česko -- 20.-21. století; spolky -- Česko -- 20.-21. století; prefabricated housing estates -- Czechia -- 20th-21st centuries; cultural anthropology -- Czechia -- 20th-21st centuries; urban anthropology -- Czechia -- 20th-21st centuries; everyday life -- Czechia -- 20th-21st centuries; cultural life -- Czechia -- 20th-21st centuries; urban sociology -- Czechia -- 20th-21st centuries; associations -- Czechia -- 20th-21st centuries; Lesná (Brno, Česko); Lesná (Brno, Czechia); disertace; dissertations