Lesná: život na panelovém sídlišti ve 20. a 21. století - Semrád, Jan, 1989- (2018)
Předložená disertace řeší problematiku života na panelovém sídlišti na příkladu brněnského sídliště Lesná. Cílem této práce je snaha odhalit a přiblížit identitu jeho obyvatel, jakým způsobem zde žijí a jejich vztah k tomuto sídlišti. Považujeme taktéž za důležité popsat procesy vzniku aktivní občanské společnosti a spolkovou činnost místních obyvatel