Řízení o přezkoumání úkonů zadavatele - Bartoňová, Lucie (2018)
Tato rigorózní práce se zabývá řízením o přezkoumání úkonů zadavatele při zadávání veřejných zakázek dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek. Přezkumné řízení slouží k ochraně dodavatelů před nesprávným postupem zadavatelů. Při kvalifikovaném porušení zákona Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ukládá v rámci tohoto řízení zadavatelům nápravná opatření k odstranění důsledků porušení zákona. Rigorózní práce především analyzuje právní úpravu řízení v prvním stupni, identifikuje její problematická místa a navrhuje jejich možnou úpravu.