Matematický seminář pro talentované studenty - Porembová, Alexandra (2019)
Diplomová práce se zabývá tvorbou osnovy prezenčního matematického semináře pro talentované studenty. Ten má připravovat studenty prvního ročníku střední školy na účast na matematických soutěžích, zejména matematické olympiádě. V první části práce představuje přehled aktivit, do kterých se můžou středoškoláci se zájmem o matematiku zapojit, společně se stručným přehledem typů úloh matematické olympiády kategorie C a vzdělávacího programu pro předmět matematika v prvním ročníku. Na základě toho potom práce v druhé části obsahuje návrh konkrétního obsahu jednotlivých setkání matematického semináře ve formě převzatých řešených příkladů doplněných o komentář.