Zaplňování daného útvaru kostkami domina - Prchal, Josef (2018)
V této bakalářské práci se věnujeme problematice určování počtu zaplnění daného útvaru kostkami domina. Ústředním bodem celé práce je vyřešení úlohy pro konkrétní útvar zvaný Aztécký diamant, a to v souladu s metodou řešení použitou v Aignerově knize. Celý text je koncipován tak, že již od začátku buduje teorii, která nejen usnadňuje vyřešení této konkrétní úlohy, ale vytváří i potřebný nadhled, který nakonec vede ke zobecnění zmíněné metody, a tedy i k jejímu hlubšímu porozumění.