Současný stav a perspektiva rozvoje zemědělství v SO ORP Tišnov - Kolesa, Michal (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze stavu zemědělství v modelovém regionu SO ORP Tišnov v období od roku 1990 do současnosti. Úvodní část je věnována základním charakteristikám studovaného regionu, a to jak fyzickogeografickým, tak také socio-ekonomickým podmínkám daného území. Další část se zabývá vývojem zemědělství od roku 1990 do současnosti. Následně se práce věnuje společné zemědělské politice Evropské unie a jejím dopadům na modelový region, přičemž jsou zde zmíněni největší příjemci dotací z fondů EU. Závěrečná část práce je věnována shrnutí stavu zemědělství včetně nastínění možnosti dalšího rozvoje zemědělství ve studovaném regionu.