Statistické techniky v metaanalýze - Kubincová, Lucia (2019)
V této bakalářské práci se věnujeme metodám metaanalýzy, pozornost je zaměřená na zpracování dat pomocí statistických technik. Na úvod připomeneme základy statistického usuzování. V práci představíme hlavní pojmy a postupy metaanalýzy. Přiblížíme odhady koeficientů efektivity a základní modely pro výpočet celkového efektu. Na základě poznatků nabytých v této práci postupy metaanalýzy ilustrujeme na konkrétních datech.