Porovnání atmosférických parametrů pro korekce hyperspektrálních dat - Obšil, Přemysl (2018)
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním atmosférických parametrů pro potřeby atmosférických korekcí hyperspektrálních dat. Úvodní část popisuje základní specifika hyperspektrálního snímkování, včetně jeho výhod a aplikací. Dále se práce zaměřuje na analýzu jednotlivých systémů poskytujících atmosférické parametry a metody jejich získání. Praktická část práce zahrnuje samotné zpracování dat a následné srovnání získaných hodnot. Následně jsou hodnocena konkrétní srovnání konfrontací s jinými výzkumy a jednotlivé zdroje dat z hlediska přesnosti odhadu atmosférických parametrů.