Revize oblastí krajinného rázu dosud vymezených v Moravskoslezském kraji - Pekař, David (2019)
Tato práce se zabývá revizí dříve vymezených a následným vymezováním nových oblastí krajinného rázu v Moravskoslezském kraji. Oblast krajinného rázu se dá vymezit na základě charakteristik krajiny, typických pro danou oblast, které ji zároveň odlišují od sousedních oblastí. Na základě metodiky popsané v práci proběhlo vymezení 27 oblastí krajinného rázu.