Absolutní kalibrace spektrálního toku z vybrané aktivní oblasti Slunce - Staněk, Pavel (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá absolutní kalibrací spektrometrů v oblasti viditelného a blízkého infračerveného záření, které se nacházejí na Astronomickém ústavu AV ČR v Ondřejově na Slunečním oddělení. Tato úloha byla vyřešena pro střed slunečního disku. Spektra pro střed slunečního disku byla pořízena v říjnu 2018. Teoretická část se zabývá spektroskopií, Sluncem a přístrojem OCAS-LBV, jehož jsou tyto spektrometry součástí. V praktické části je popsána metodika kalibrace a výsledky.