Vliv faktorů prostředí a prostorového uspořádání na diverzitu lesních plžů na malé prostorové škále - Špániková, Šárka (2019)
Tato diplomová práce se zabývá ekologií a diverzitou lesních plžů na jemné prostorové škále. Z teoretické části se dozvíme, které faktory prostředí ovlivňují výskyt plžů na větší prostorové škále, a které jsou důležité naopak ve velmi jemném lokálním měřítku. Kromě faktorů prostředí určuje výskyt plžů také geografické vzdálenost a disperzní schopnost jednotlivých druhů. Praktická část probíhala v dubohabřině poblíž obce Mokrá-Horákov na 25 kvantitativně vzorkovaných čtvercích o rozměru 10 x 10 m.