Katodoluminiscenční studium mramorů v centru svratecké klenby moravika. - Trnková, Paulína (2018)
Práce se zabývá studiem mramorů na vybraných lokalitách: Herolticko-lažáneckých vápencích, skupině Bílého potoka a olešnické skupině v oblasti Moravika. Mramory byly studovány pod polarizačním, odrazovým, katodoluminiscečním mikroskopem a elektronovou mikrosondou. Po určení minerálních asociací na jednotlivých lokalitách byly výsledky porovnané s výsledky studií mramorů ve stejných geologických jednotkách