Hydrogeologické poměry lokality Březový potok - Nečas, Petr (2018)
Tato diplomová práce se zabývá hydrogeologickými poměry na lokalitě Březový potok, která je potencionální lokalitou pro hlubinné uložiště jaderného odpadu Cílem práce bylo popsat přírodní a hydrogeologické poměry v této průzkumné lokalitě. Pomocí termometrie byly identifikovány vývěry podzemních vod, přičemž Bylo zjištěno, že teplejší vývěry podzemních vod jsou vázány na místní tektonické linie. Na základě měření prováděných na 20 bodech v roce 2017 byl zjištěn režim průtoků a fyzikálně-chemické parametrů vod. Na základě pravidelných měření průtoků byly v jižní části studované oblasti identifikovány nejvyšší hodnoty specifických podzemních odtoků v rozmezí 2,12 až 2,92 l/s/km. Tato oblast je drenážní bází studovaného území. Dominantním hydrogeochemickým typem jsou HCO3 a SO4 vody. Fyzikálně-chemické parametry vod jsou na velké části zemí výrazně ovlivněny intenzivní zemědělskou činností.