Dohled nad finančním trhem : (s důrazem na problematiku dohledu v rámci AML opatření) - Dražková, Michaela, 1983- (2018)
V předkládané disertační práci zkoumám optikou finančního práva specifika regulace výkonu dohledu nad plněním opatření proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu (vč. šíření zbraní hromadného ničení) povinnými osobami, jež je nedílnou součástí dohledu nad finančním trhem. Jedná se o stále se rozrůstající oblast, jejímž cílem je ochrana finančního systému před jeho zneužitím k praní peněz a financování terorismu, jejíž regulační procesy se odehrávají na mezinárodní, evropské i národní úrovni, zabývám se jimi v celé šíři, a to zejména z hlediska funkčního a institucionálního.