Krystalochemie a geneze magnetitů ze západomoravských skarnů - Roštár, Jakub (2019)
Bakalářská práce se věnuje studiu magnetitů z Fe-skarnů v oblasti západní Moravy. Teoretická část se věnuje geologii Fe-skarnů a magnetitů obecně, podle již dosud získaných poznatků a popisuje krystalochemii, genezi a strukturu magnetitů v skarnech a jim podobným horninám. Praktická část výzkumu se zabývá makroskopickým a mikroskopickým popisem minerálních asociací magnetitů, zkoumáním podmínek jeho vzniku a charakteristikou jeho chemického složení, přičemž je kladen důraz na množství obsažených prvků v magnetitu. Ve výsledcích jsou interpretovány hodnoty obsahů různých stopových prvků, díky kterým je možné určit o jaký typ geneze magnetitu se jedná.