Význam a mechanismus spánku - současný pohled - Kvapilová, Terezie (2019)
Bakalářská práce se zabývá nejnovějšími poznatky z oblasti výzkumu spánku. V práci se rozebírá obtížnost definice spánku, jeho potenciální funkce a regulace. Dále se v ní uvádí seznam a popis poruch spánku dle nejnovější klasifikace, porovnání spánku v živočišné říši mezi jednotlivými skupinami či zástupci a metody běžně užívané ke studiu a výzkumu spánku.