Automatické grupy - Vondříčková, Eliška (2019)
V této diplomové práci představíme koncept automatických grup a jejich základní vlastnosti. Pozornost věnujeme zejména charakterizaci automatických grup pomocí regulárního jazyka. Dále zmiňujeme například nezávislost automatické struktury na generátorech, řešitelnost problému slov nebo konečnou prezentovatelnost. V poslední řadě se věnujeme hyperbolickým grupám, jakožto zvláštní třídě automatických grup.